Weer en klimaat Costa Dorada

Het zomerse weer aan de Costa Dorada

De Costa Dorada mag elke zomer weer op voldoende belangstelling van zonaanbidders uit heel Europa rekenen. De 200 kilometer lange kustlijn is gezegend met tal van lange, brede zandstranden. Ook het klimaat dat aan de Costa Dorada heerst helpt een handje mee. Het mediterrane klimaat staat garant voor warme, droge zomers en milde winters. Aan de Costa Dorada zorgt het lekkere weer voor een lang vakantieseizoen, dat doorgaans van eind april tot eind september loopt. Juni, juli en augustus zijn de meest zonzekere maanden. 

Het klimaat aan de Costa Dorada in de zomermaanden

In de zomermaanden kun je aan de Costa Dorada van heerlijk weer genieten. Juli en augustus zijn met dertig graden of hoger de warmste maanden. Alhoewel er hier iets meer regen valt dan aan de zuidelijker gelegen Costa’s, komt een buitje maar zelden voor. Meestal blijft het bij een korte, stevige regenbui waarna het weer aan de Costa Dorada vrijwel meteen weer stralend is. Maak je een uitstapje in het binnenland? Reken dan op een temperatuur die nog een aantal graden hoger ligt.

Reisorganisaties met reizen naar de Costa Dorada die wij aanbevelen


Is de Costa Dorada geschikt als overwinterbestemming?

Dat het klimaat aan de Costa Dorada gedurende het hele jaar gunstiger is dan bij ons, is overbodig om te zeggen. Echter zijn de temperatuurverschillen in de zomermaanden het grootst. In de wintermaanden is het weer aan de Costa Dorada iets minder aantrekkelijk dan de zuidelijker gelegen kustregio’s. Januari is de koudste maand. Alhoewel een terrasje in de zon dan nog heerlijk is, ligt deze te laag om van een echte overwinterbestemming te spreken. Ook valt er regelmatig neerslag.

De beste reistijd

Wanneer aan de Costa Dorada het weer op zijn best is? Dat is afhankelijk van wat je tijdens je vakantie wilt gaan doen. Rasechte zonaanbidders kunnen het beste in juli en augustus naar de Spaanse zon vertrekken. Heb je geen behoefte aan drukte en hoge temperaturen, dan zijn juni en september ook goede opties. Mei en oktober zijn maanden met aangename temperaturen die ideaal zijn voor dagtripjes en sportieve activiteiten. Het voor- en najaar zijn de natste perioden.

Handige tips & blog

Porec Kroatie

De mooiste stadjes van Istrië in een notendop

We hebben al een aantal mooie dorpjes en stadjes in Istrië genoemd, die perfect zijn als verblijfplek wanneer je er op vakantie bent, of om ten minste te bezo...

Droomvakantie Istrië

Een droomvakantie in Istrië

Istrië is een prachtig schiereiland in Kroatië, en wordt door de Kroaten zelf ook wel Istra genoemd. Het is een populaire vakantiebestemming voor jong en oud...