Dierentuin Barcelona

spanje

Zoo Barcelona: een van Spanjes mooiste dierentuinen

De dierentuin van Barcelona is onder bezoekers van de stad met (kleine) kinderen een van de meest geliefde trekpleisters. Hij bevindt zich in het hart van de stad, in Parc de la Ciutadella, en behoort tot de mooiste dierentuinen van heel Spanje. Dankzij de opzet heb je als bezoeker het gevoel dat je de dieren haast aan kunt raken. De Zoo Barcelona wordt door ruim 4000 dieren van meer dan 400 verschillende soorten hun thuis genoemd. Behalve een dierentuin is het ook een biodiversiteitspark en educatief centrum voor kinderen.

Dit zijn de bewoners van de dierentuin van Barcelona

De Zoo Barcelona stond ooit binnen Spanje en daarbuiten bekend om zijn albinogorilla Sneeuwvlokje. Alhoewel Sneeuwvlokje al een tijd geleden zijn laatste adem uitblies, zijn er nog steeds veel dieren die je je ogen doen uitkijken. In de dierentuin van Barcelona leven grote aantallen primaten. Ook is het dolfinarium onder veel bezoekers favoriet. Daarnaast kun je tijdens je bezoek een aantal bijzondere reptielen, waaronder krokodillen, van dichtbij bewonderen. Ook (roof)vogels zijn er in de dierentuin van Barcelona in overvloed.

Alles voor een compleet dagje uit

Natuurlijk bezoek je de Zoo Barcelona in de eerste plaats vanwege zijn bijzondere en kleurrijke bewoners. Maar het zijn de restaurants, bars en diverse activiteiten die van deze plek een compleet dagje uit maken. Stap bijvoorbeeld in een van de elektrische autootjes of maak een ritje op een pony. Neem je je eigen lunch mee? In de Zoo Barcelona zijn diverse picknickplekken. Verder kun je rekenen op goede sanitaire voorzieningen, speeltuinen, winkeltjes, medische services en de mogelijkheid tot het huren van een kluisje.

Geen minuut wachten dankzij een skip the line ticket

Kun jij niet wachten om de Zoo Barcelona te bezoeken? Met een skip the line ticket voor de dierentuin en de dolfijnenshow hoef je letterlijk geen minuut meer te wachten voor je naar binnen mag. Door online je skip the line ticket te reserveren, kun je bij de toegangspoort direct doorlopen. Zo sla je de lange rij over en kan  je meteen aan je avontuur in deze wondere wereld boordevol fauna beginnen.


Handige reistips & deals

Porec Kroatie

De mooiste stadjes van Istrië in een notendop

We hebben al een aantal mooie dorpjes en stadjes in Istrië genoemd, die perfect zijn als verblijfplek wanneer je er op vakantie bent, of om ten minste te bezo...

Droomvakantie Istrië

Een droomvakantie in Istrië

Istrië is een prachtig schiereiland in Kroatië, en wordt door de Kroaten zelf ook wel Istra genoemd. Het is een populaire vakantiebestemming voor jong en oud...