L’Aquarium Barcelona

spanje

Bezoek de wondere onderwaterwereld in het aquarium van Barcelona

Ben je op stedentrip in Barcelona of bezoek je de stad een dagje tijdens je verblijf aan de Costa Dorada? Sla dan zeker het oceanarium van Barcelona niet over. Je vindt dit aquarium in Barcelona in het oude havengedeelte Port Vell in de wijk La Barceloneta. Het aquarium wordt door zo’n 11.000 vissen en andere zeedieren van wel 450 verschillende soorten hun thuis genoemd. Het aquarium bereik je per (huur)auto of openbaar vervoer, middels een ritje met de hop on, hop off-bus of met een geheel georganiseerde dagtrip vanuit de Costa Dorada.

De bewoners van het aquarium in Barcelona

In het oceanarium van Barcelona is meer dan genoeg te zien. Het grootste aquarium van Europa heeft vijfendertig bassins waarin zich in totaal wel zes miljoen liter zeewater bevind. Naast de meest uiteenlopende soorten vissen zie je er ook haaien, kreeftachtigen en zeeschildpadden. Speciale verlichting zorgt voor een natuurlijke uitstraling. Per dag worden er voor de bewoners van dit aquarium in Barcelona wel 150 verschillende soorten maaltijden voorbereid. De voedertijd is tussen 12.00 en 14.00 en erg leuk om bij aanwezig te zijn.

Openingstijden

Het aquarium van Barcelona hanteert ruime openingstijden, waardoor je op bijna elk gewenst moment wel een bezoekje kunt brengen. Het aquarium opent haar deuren dagelijks om 10.00 en sluit deze in de zomermaanden pas in de avond: in juni en september om 21.00 en in juli en augustus om 21.30. In de weekenden is het aquarium van Barcelona tot 20.30 open. Buiten de zomermaanden ligt de sluitingstijd doordeweeks om 19.30 en in het weekend om 20.00.

Op naar het aquarium van Barcelona: tickets met voorrang

Het oceanarium van Barcelona behoort tot de grootste trekpleisters van de stad, waardoor de wachttijden -zeker in het hoogseizoen- flink kunnen oplopen. Heb je geen zin om je tijd te verdoen en wil je bij aankomst meteen naar binnen? Zorg er dan voor dat je online een skip the line ticket reserveert. Op vertoon van dit ticket hoef je niet in de rij aan te sluiten. Eventueel kun je ook een ‘Vroege Vogel voorrangsticket’ reserveren. Zo heb je de dieren in het aquarium bijna helemaal voor jezelf! 


Handige reistips & deals

Porec Kroatie

De mooiste stadjes van Istrië in een notendop

We hebben al een aantal mooie dorpjes en stadjes in Istrië genoemd, die perfect zijn als verblijfplek wanneer je er op vakantie bent, of om ten minste te bezo...

Droomvakantie Istrië

Een droomvakantie in Istrië

Istrië is een prachtig schiereiland in Kroatië, en wordt door de Kroaten zelf ook wel Istra genoemd. Het is een populaire vakantiebestemming voor jong en oud...