Wat te doen in Istrië

Wat te doen in Istrië

kroatie -

Meer dan alleen zonnebaden: wat is er te doen in Istrië?

Wat er te doen is in Istrië? Dankzij de uitgestrekte kustlijn en het kraakheldere water van de Adriatische Zee is het niet vreemd dat in Istrië de meeste activiteiten op en in het water plaatsvinden. Naast snorkelen en duiken zijn ook activiteiten als paddelboarden mogelijk. Ook zijn er tal van excursies binnen Istrië te boeken, waarmee je de natuur, cultuur en gastronomie van de regio leert kennen. En wat er te doen is in Istrië als het onverhoopt regent? Ook dat lees je hier.

Het water op met een stand-up paddeltour

Stand-up paddeltours behoren in Istrië tot de activiteiten die door de hele regio worden aangeboden. Met het paddelboarden leer je een nieuwe watersport, terwijl je geniet van de prachtige landschappen om je heen. Paddeltours hebben doorgaans een duur van anderhalf uur, zoals ook de stand-up paddeltour in Medulin. De omliggende eilandjes vormen een schitterend decor voor deze les. GoPro foto’s en –video’s zijn bij de prijs inbegrepen.

Ook duiken behoort in Istrië tot dé activiteiten in en op het water

De kraakheldere Adriatische Zee en de rotsachtige stranden en baaien van Istrië maken een introductieles duiken in Istrië een van de activiteiten die de hoogste populariteit geniet. Een introductieles duiken duurt ongeveer twee uur en kan plaatsvinden op diverse plekken. Natuurlijk leer je eerst de basale ademtechnieken en duiktekens en ga je na een veiligheidsinstructie samen met je instructeur naar een diepte van maximaal acht meter. Daar ontmoet je bijzondere zeebewoners zoals octopussen en zeepaardjes.

De Brijuni eilanden: een van de meest verwonderlijke excursies in Istrië

De veertien Brijuni eilanden vormen al bijna veertig jaar een Nationaal Park. Ze kunnen per boot worden bereikt vanuit het plaatsje Fažana, vlakbij Pula. Alleen begeleid bezoek aan het eiland is mogelijk. De voormalige Joegoslavische president Tito woonde ooit op het hoofdeiland Veli Brijun, waar hij vele staatshoofden, maar ook internationale sterren heeft verwelkomd. Op het eiland tref je diverse archeologische overblijfselen, maar ook een safaripark waar zelfs olifanten leven.

Wat is er te doen in Istrië als het regent?

Op de vraag wat er te doen is in Istrië, bestaan talloze antwoorden. Maar ook als het een dagje wat minder goed weer is, is er geen man overboord. Wat er te doen is in Istrië als het regent? Bezoek eens een museum of duik in de rijke gastronomische wereld van de regio. Boek een van de leukste excursies van Istrië naar het olijfoliemuseum in Pula (inclusief proeverij) of bezoek een wijnproducent zoals de Kabola Winery in Momjan. Op de vraag ‘wat is er te doen in Istrië als het regent?’ bestaan dus meer dan genoeg antwoorden.

Activiteiten buiten Istrië

Heb je tijdens je vakantie voldoende tijd, dan vraag je je misschien niet alleen af wat er te doen is in Istrië, maar ook daarbuiten. Een van de meest gewilde excursies buiten Istrië is de dagtrip naar Venetië, de ‘Stad van de Bruggen’. Per boot steek je in drie uur de Adriatische Zee over. In Venetië ontdek je de historische monumenten, maak je een romantische gondeltocht door de kanalen van de stad en geniet je van verfijnde Italiaanse delicatessen.


Handige reistips & deals

Porec Kroatie

De mooiste stadjes van Istrië in een notendop

We hebben al een aantal mooie dorpjes en stadjes in Istrië genoemd, die perfect zijn als verblijfplek wanneer je er op vakantie bent, of om ten minste te bezo...

Droomvakantie Istrië

Een droomvakantie in Istrië

Istrië is een prachtig schiereiland in Kroatië, en wordt door de Kroaten zelf ook wel Istra genoemd. Het is een populaire vakantiebestemming voor jong en oud...