Vervoer aan de Costa Dorada

Bus, trein, taxi of auto: hoe reis jij door de Costa Dorada?

Op naar de Spaanse kust, maar liever niet met eigen auto? Het vliegveld van Barcelona, en in de zomermaanden ook dat van Reus, vormt de toegangspoort tot de Costa Dorada. Wanneer je eenmaal voet aan Spaans vasteland hebt gezet, kun je op verschillende manieren verder reizen. Zo kun je op het vliegveld een auto huren, maar ook in een taxi stappen of voor een bus of trein kiezen. Het openbaar vervoer in de Costa Dorada is goed geregeld en niet duur. 

Alle vrijheid met een huurauto

Wil je tijdens je vakantie aan de Costa Dorada kunnen gaan en staan waar en wanneer je maar wilt? Dan is het huren van een auto een goed idee. Dit kan op het vliegveld van aankomst, maar ook in de badplaats zelf. Het is echter aan te raden om een huurauto voorafgaand aan je vertrek al vast te leggen. Zo kun je namelijk op je gemak een auto uitkiezen en de voorwaarden doornemen en vaak ben je goedkoper uit. All-in huren zonder zorgen? Dan ben je bij onder andere Sunny Cars aan het juiste adres.

Bussen en treinen

Verreweg de meeste badplaatsen zijn middels goede busverbindingen bereikbaar. Ook naar trekpleisters zoals themapark Port L’Aventura vertrekken regelmatig bussen. Reizen met de trein behoort eveneens tot de mogelijkheden. Begin januari 2020 is het spoorwegnetwerk aan de Costa Dorada flink onder handen genomen. De nieuwe spoorweg ligt meer landinwaarts, waardoor de treinstations van Cambrils en Salou zijn vervallen. In Cambrils is inmiddels wel een nieuw station gebouwd. Ook Sitges, Calafell, Tarragona en ook Barcelona aan de Costa Brava zijn per trein goed te bereiken.

Per taxi door de Costa Dorada reizen

Een goed en betaalbaar alternatief voor het openbaar vervoer vormen de taxi’s aan de Costa Dorada. Deze zijn een stuk goedkoper dan in Nederland. Het grootste deel van de chauffeurs rijdt met een taximeter. Stap je in een taxi waar geen meter aanwezig is? Spreek dan de prijs af alvorens de rit start. Deze tip is des te belangrijker wanneer je van plan bent een grotere afstand te overbruggen. In de avonduren en de weekenden liggen de prijzen hoger.

Handige tips & blog

Porec Kroatie

De mooiste stadjes van Istrië in een notendop

We hebben al een aantal mooie dorpjes en stadjes in Istrië genoemd, die perfect zijn als verblijfplek wanneer je er op vakantie bent, of om ten minste te bezo...

Droomvakantie Istrië

Een droomvakantie in Istrië

Istrië is een prachtig schiereiland in Kroatië, en wordt door de Kroaten zelf ook wel Istra genoemd. Het is een populaire vakantiebestemming voor jong en oud...