Uitgaan Costa Dorada

Uitgaan aan de Costa Dorada: van lokale tapasbars tot grote discotheken

Denk je aan de Costa Dorada, dan denk je hoogstwaarschijnlijk vrijwel meteen aan het bruisende uitgaansleven dat dit stukje Spanje kenmerkt. Duizenden jongeren vertrekken jaarlijks naar Salou om daar tijdens hun vakantie de bloemetjes buiten te zetten. Maar de Costa Dorada is onder meer doelgroepen dan alleen jongeren geliefd. Andere badplaatsen zoals Cambrils, Tarragona en Montserrat hebben een gevarieerd, maar veel rustiger nachtleven. Zo is er voor ieder wat wils.

De bloemetjes buiten zetten in Salou

Wie denkt aan uitgaan aan de Costa Brava, denkt natuurlijk aan Salou. De altijd bruisende badplaats staat bekend om zijn nachtleven en wordt ook wel het feestparadijs van de Gouden Kust genoemd. Wie het ziet zitten, kan hier elke dag in een andere club uitgaan en tot ’s ochtends vroeg met de voetjes van de vloer. De bars en cafés zijn in Salou haast niet te tellen. Ook zijn er veel Nederlandse kroegen waar je geniet van je vertrouwde muziek en makkelijk een praatje aanknoopt met medebezoekers. Van de diverse clubs behoort Pacha tot de populairste.

Uitgaan aan de Costa Dorada: elke badplaats zijn eigen karakter

Wil je ’s avonds wel genieten van een drankje, maar is het je in Salou te druk? De Costa Dorada heeft nog meer opties voor je. Elke badplaats heeft ook na zonsondergang zijn eigen karakter. Zo zijn Montserrat en het voormalige vissersdorpje Cambrils een stuk authentieker. Beide plaatsen hebben gezellige tapasbars en een gevarieerd nachtleven waardoor niemand zich hoeft te vervelen. Echter is het vertier hier wel wat minder uitbundig. De badplaats Sitges is bekend om zijn vele uitgaansgelegenheden voor homopubliek.

Uitgaan in Barcelona

Wereldstad Barcelona ligt binnen handbereik, dus waarom zou je daar tijdens je vakantie aan de Costa Dorada ook daar niet een keertje uitgaan? Afhankelijk van de plaats waar je verblijft, kan de reistijd naar Barcelona per auto of taxi tot anderhalf uur bedragen. Daardoor kiezen sommige feestgangers ervoor een goedkope overnachting in de Catalaanse hoofdstad te boeken. Uitgaan in Barcelona betekent een overdaad aan keuzemogelijkheden. Een van de beste wijken om uit te gaan in L’Eixample, een chique en kunstzinnige wijk aan het centrum van de stad.

Handige tips & blog

Porec Kroatie

De mooiste stadjes van Istrië in een notendop

We hebben al een aantal mooie dorpjes en stadjes in Istrië genoemd, die perfect zijn als verblijfplek wanneer je er op vakantie bent, of om ten minste te bezo...

Droomvakantie Istrië

Een droomvakantie in Istrië

Istrië is een prachtig schiereiland in Kroatië, en wordt door de Kroaten zelf ook wel Istra genoemd. Het is een populaire vakantiebestemming voor jong en oud...