Mooie stranden Costa Dorada

In El Vendrell is het strand van ongekende kwaliteit

De Costa Dorada staat zowel binnen Spanje als daarbuiten bekend om zijn gouden zandstranden. Alhoewel je er ook kleine baaitjes vindt, zijn de meeste stranden langgerekt en breed. Volgens vele steekt de kwaliteit van  de stranden in El Vendrell met kop en schouders boven de rest uit. Een geliefde accommodatie aldaar is camping El Vendrell Platja, dat vrijwel direct aan het zandstrand is gelegen. El Vendrell -dat tussen Torredembarra en Garraf in is gelegen- heeft in totaal vier stranden, die de absolute trekpleisters van deze plaats vormen.

De vier stranden van El Vendrell

Van de vier stranden die in El Vendrell aanwezig zijn, wappert er op drie de Blauwe Vlag: het internationale ecolabel dat enkel wordt toegekend aan hygiënische en veilige stranden. Zwemmen doe je hier dus in zeewater van hoge kwaliteit. Het zijn de stranden Coma-Ruga, Sant Salvador en El Franca die dit label mogen voeren. Dat verklaart dan ook meteen waarom men deze in de zomermaanden zo graag bezoekt. Gek op watersporten? Dan moet je in El Vendrell voor het strand Coma-Ruga kiezen.

Reisorganisaties met reizen naar de Costa Dorada die wij aanbevelen


Calafell Beach

Het vierde strand in El Vendrell is Calafell Beach oftewel Playa de Calafell. Alhoewel hier geen Blauwe Vlag wappert, komt ook dit prachtige strand met zijn voordelen. Het telt een lengte van ruim vier kilometer en heeft je tal van voorzieningen zoals ligbedjes, toiletten en douches te bieden. Het fijne zand loopt geleidelijk af in zee, wat Playa de Calafell in El Vendrell het strand maakt dat het vaakst door families met kleine kinderen wordt bezocht. Langs het strand loopt een boulevard met winkeltjes en restaurants.

Camping El Vendrell Platja

Een van de geliefdste accommodaties in deze kustplaats is camping El Vendrell Platja. De camping ligt op slechts vijftig meter afstand van het strand van Coma-Ruga en betreft een mooi familiecomplex met alle gewenste faciliteiten voor jong en oud. Behalve een mooi zwembad met een apart kindergedeelte zijn er ook een supermarkt, bar-restaurant en kinderspeeltuin aanwezig. Op camping El Vendrell Platja kun je in zowel een bungalow als in een Mobilhome of safaritent verblijven.

Handige tips & blog

Porec Kroatie

De mooiste stadjes van Istrië in een notendop

We hebben al een aantal mooie dorpjes en stadjes in Istrië genoemd, die perfect zijn als verblijfplek wanneer je er op vakantie bent, of om ten minste te bezo...

Droomvakantie Istrië

Een droomvakantie in Istrië

Istrië is een prachtig schiereiland in Kroatië, en wordt door de Kroaten zelf ook wel Istra genoemd. Het is een populaire vakantiebestemming voor jong en oud...