Sport

Om deze reden is de Costa Dorada een paradijs voor sportliefhebbers

Wie denkt dat de Costa Dorada uitsluitend is bestemd voor strandliefhebbers die tijdens hun vakantie niets liever doen dan op hun ligbedje luieren, heeft het mis. Sportieve vakantiegangers zijn hier namelijk ook helemaal in hun element. De Costa Dorada heeft een groot netwerk aan wandel- en fietspaden en ook watersporten zijn hier erg populair. Ook trekt de regio fanatieke golfers en ben je er ook aan het juiste adres voor paardrijdroutes door de mooiste omgevingen.

Watersporten in het heldere water van de Middellandse Zee

Al in de lente warmt het water van de Middellandse Zee op tot aangename temperaturen. Het heldere water aan de Costa Dorada maakt het watersporten hier extra mooi. Behalve snorkelen en -in de grote badplaatsen- duiken zijn zeilen, jetskiën, kajakken en surfen populaire bezigheden. De Costa Dorada is overigens ook een geschikte plek om te leren duiken. In grote badplaatsen zoals Salou zijn diverse duikscholen gevestigd waar bijna altijd wel een plekje is om een cursus te volgen.

Golfen aan de Gouden Kust van Spanje

De Costa Dorada telt in totaal zeven golfbanen, wat het kustgebied binnen Spanje een aantrekkelijke golfbestemming maakt. Vooral de golfbanen in Mont-Roig del Camp en Reus zijn geliefd. Behalve de golfbanen zijn er ook twee pitch en putt gelegenheden waar ook iedereen zonder golfvaardigheidsbewijs mag spelen. Steeds meer golfers ontdekken de pluspunten van de Costa Dorada: het is makkelijk om speeltijd te reserveren, de prijzen zijn aantrekkelijk, in de wintermaanden heerst er een zacht klimaat én je bent natuurlijk niet ver van wereldstad Barcelona verwijderd.

Wandelen en bergbeklimmen

De Costa Dorada heeft een ruig, bergachtig achterland dat uitnodigt tot wandelingen en beklimmingen. In het achterland van de Costa Dorade liggen tal van mogelijkheden voor bergbeklimmers. Neem bijvoorbeeld het Montsant Natural Park, vlak achter Tarragona. Alhoewel dit gebergte in bijzonder weinig reisgidsen wordt genoemd, klim je er al gauw tot een hoogte van duizend meter. En met de Middellandse Zee in de directe nabijheid kun je je wel voorstellen op wat voor een uitzichten je hier wordt getrakteerd!

Handige tips & blog

Porec Kroatie

De mooiste stadjes van Istrië in een notendop

We hebben al een aantal mooie dorpjes en stadjes in Istrië genoemd, die perfect zijn als verblijfplek wanneer je er op vakantie bent, of om ten minste te bezo...

Droomvakantie Istrië

Een droomvakantie in Istrië

Istrië is een prachtig schiereiland in Kroatië, en wordt door de Kroaten zelf ook wel Istra genoemd. Het is een populaire vakantiebestemming voor jong en oud...