Torredembarra

Torredembarra: bruisend én nostalgisch tegelijk

Torredembarra in Spanje, vlakbij Tarragona en vliegveld Reus gelegen, is een gezellig stadje dat moderne faciliteiten feilloos weet te combineren met zijn authentieke karakter, welke een rijk cultureel en historisch verleden ademt. De badplaats heeft jong en oud meer dan genoeg te bieden en is een van de weinige plekken in Catalonië die nog een geheel natuurlijk strand heeft. Verblijf in Torredembarra op een van de campings of hotels en geniet van een veelzijdige bestemming die bovendien ook nog eens tal van enthousiaste watersporters trekt. De badplaats geldt zelfs als één van de top kitesurfbestemmingen ter wereld.

De reis naar Torredembarra in Spanje

Wordt Torredembarra in Spanje jouw volgende vakantiebestemming? Je bent er binnen afzienbare tijd. Het internationale vliegveld van Reus ligt op ongeveer dertig kilometer afstand. Na aankomst kun je per bus, trein of huurauto verder reizen naar je vakantieadres. Ook kun je vanuit Nederland naar Barcelona vliegen, dat op bijna honderd kilometer afstand van Torredembarra ligt. Ga je liever met je eigen auto naar je vakantiebestemming? Vanuit Utrecht leg je 1580 kilometer af, wat zonder tussenstop een reistijd van zestien uur betekent. Houd rekening met de tol op de Franse snelwegen.

Boek je vakantie naar Torredembarra bij deze reisorganisaties


Overnachten in Torredembarra

Wat accommodaties betreft heb je in Torredembarra meer dan genoeg mogelijkheden. De diverse hotels van de badplaats zijn voornamelijk aan het strand gelegen en betreffen zowel luxe als meer voordelige accommodaties. Behalve in een hotel kun je uiteraard ook in een appartement of Airbnb verblijven. Ook camping Clara is in Torredembarra een geliefde accommodatie. Ben je in Torredembarra op zoek naar campings die je van voldoende privacy voorzien? Met de ruime begroeiing en hoge heggen die de staanplaatsen van elkaar scheiden, hoef je je hier geen zorgen om te maken. Voor de kinderen is er een buitenspeeltuin en een animatieteam.

Doen in en rond Torredembarra

Zeker weten dat je van het prachtige, gouden zandstrand van Torredembarra in Spanje geen genoeg kunt krijgen. Het heldere water van de Middellandse Zee nodigt uit tot een verkoelende duik of deelname aan een van de vele watersporten die er mogelijk zijn. Wil je eens een dagje iets anders? Verlaat Torredembarra dan eens om een dagtripje naar Tarragona te maken en daar de Romeinse ruïnes van Tarraco te bewonderen.  De archeologische plek staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Ook een dagje naar de Catalaanse hoofdstad Barcelona, de stad van Gaudí, wil je jezelf niet ontzeggen.

Bezienswaardigheden in Torredembarra

Verblijf je in Torredembarra op een van de campings of in een hotel aan het strand? Alhoewel de badplaats nog niet zo drukbezocht is, heeft hij je meer te bieden dan je op het eerste gezicht zou vermoeden. De plek is sterk in opkomst en herbergt enkele unieke hoogtepunten. Een daarvan is de Far Torredembarra. Het is de modernste vuurtoren van Spanje en heeft een hoogte van 58 meter boven zeeniveau. Daarmee is hij de hoogste van heel Catalonië. Iets meer proeven van de Spaanse cultuur? Breng dan ook een bezoekje aan Parroquia De Sant Pere.

Handige tips & blog

Porec Kroatie

De mooiste stadjes van Istrië in een notendop

We hebben al een aantal mooie dorpjes en stadjes in Istrië genoemd, die perfect zijn als verblijfplek wanneer je er op vakantie bent, of om ten minste te bezo...

Droomvakantie Istrië

Een droomvakantie in Istrië

Istrië is een prachtig schiereiland in Kroatië, en wordt door de Kroaten zelf ook wel Istra genoemd. Het is een populaire vakantiebestemming voor jong en oud...