Tarragona

Tarragona: sfeervolle Romeinse stad aan de Costa Dorada

Tarragona staat binnen Spanje bekend om zijn historische karakter en grote hoeveelheid Romeins erfgoed. Dat de plaats zich een van de hoogtepunten van de Costa Dorada mag noemen, is dan ook geheel gerechtvaardigd. De gezellige havenstad met zijn prachtige stranden heeft niet alleen een lange geschiedenis te vertellen, maar weet je met zijn smalle straatjes, pleinen en eeuwenoude huizen steeds weer te verrassen. Boek in Tarragona een hotel of andere accommodatie en slenter langs de bars, restaurants, winkeltjes en zonovergoten terrasjes. Wie zijn hart hier niet kwijtraakt, raakt het nergens kwijt.

Hoe reis je naar Tarragona?

Tarragona in Spanje heeft het voordeel op slechts een steenworp afstand van het internationale vliegveld van Reus te liggen. Vanaf de Nederlandse vliegvelden vlieg je daar in het vakantieseizoen in iets meer dan twee uur naartoe. Tarragona ligt op nog geen vijftien kilometer afstand van Reus. Buiten het zomerseizoen ben je doorgaans op het vliegveld van Barcelona aangewezen. De treinreis van Barcelona naar Tarragona duurt iets meer dan een uurtje. Uiteraard kun je ook een transfer regelen of een auto huren. Met je eigen auto naar Tarragona? Vanaf Utrecht bedraagt de afstand 1600 kilometer.

Boek je vakantie naar Tarragona bij deze reisorganisaties


Overnachtingsmogelijkheden in Tarragona

Gezien de hoeveelheid bezienswaardigheden is het verwonderlijk dat Tarragona in Spanje jaarlijks niet door meer toeristen wordt bezocht. Het grootste deel van de zonzoekers in deze badplaats betreft de Spanjaarden zelf. Dat wil niet zeggen dat je wat accommodaties betreft geen mogelijkheden hebt. Integendeel. Zo kun je in Tarragona in een hotel verblijven -eventueel op all inclusive basis-, kun je een appartement of vakantiehuis huren of gaan kamperen. De badplaats kent ook enkele boerderijhotels en landhuizen waar je nog intiemer met het leven in de regio kennismaakt. Druiven- en olijfgaarden maken daar het romantische plaatje compleet.

Snorkelen, duiken of cultuursnuiven: in Tarragona kan het allemaal

Op de stranden van Tarragona worden watersporten volop beoefend. Wil je tijdens je vakantie eens uitgebreider kennismaken met de onderwaterwereld? Geef je dan op voor een begeleide snorkeltocht. Ook kun je zonder enige ervaring deelnemen aan een introductieduikcursus, waarna je begeleid gaat duiken tot een maximale diepte van vier meter. Op zoek naar nog meer? Zet dan koers naar het Romeinse amfitheater, dan vier kilometer buiten de stad ligt. Dit grootste Romeinse restant van Tarragona noemt men ook wel Pont del Diable. Schrijf ook het Monasterio de Santa Maria de Poblet op je must-see lijstje.

De hoogtepunten van het centrum

Ook in het centrum van het stadje is genoeg te doen. Laat tijdens je verblijf in Tarragona je hotel eens voor wat het is en duik een dagje in de eeuwenoude geschiedenis. Zo mag een bezoek aan het Romeinse amfitheater zeker niet ontbreken. Ook het Monument als Castellers is een foto waard. Het is een beeld van een menselijke toren zoals die hier zo vaak tijdens evenementen wordt gebouwd. Tussen de personages herken je ook enkele bekende gezichten zoals die van Gaudí en Picasso. Bezoek tot slot ook de Kathedraal en de Sant Antonipoort.

Handige tips & blog

Porec Kroatie

De mooiste stadjes van Istrië in een notendop

We hebben al een aantal mooie dorpjes en stadjes in Istrië genoemd, die perfect zijn als verblijfplek wanneer je er op vakantie bent, of om ten minste te bezo...

Droomvakantie Istrië

Een droomvakantie in Istrië

Istrië is een prachtig schiereiland in Kroatië, en wordt door de Kroaten zelf ook wel Istra genoemd. Het is een populaire vakantiebestemming voor jong en oud...