Mont-Roig del Camp

Mont-Roig del Camp: het beste van beide werelden

Niet ver van Cambrils vind je Mont-Roig del Camp. Het stadje ligt op een hoogte van ruim honderd meter in het midden van deze Spaanse kustregio en vormt een van de grootste toeristische trekpleisters van Catalonië. Terwijl het dorpje Mont-Roig del Camp zelf op ongeveer vijf kilometer van de zee ligt, bevindt Miami Playa -het deel aan zee- zich direct aan het strand. Daar vind je ook gezellige bars en restaurants. Verblijven in het karaktervolle Mont-Roig del Camp kan op een camping, in een hotel of een andere accommodatie. 

Hoe kom je in Mont-Roig del Camp?

Alhoewel je ook met je eigen auto naar je in Mont-Roig del Camp gelegen camping, hotel of appartement kunt vertrekken (tussenstops niet meegerekend bedraagt dit zeventien uur), is ook een vliegreis naar dit stukje Costa Dorada onverminderd populair gebleven. Dit is mede te danken aan de lage prijzen van vliegtickets naar deze bestemming. Vanuit Nederland kun je in het vakantieseizoen naar Reus vliegen. De afstand tussen het vliegveld en Mont-Roig del Camp is nog geen 25 kilometer. Buiten het vakantieseizoen ben je op het vliegveld van Barcelona, El Prat, aangewezen.

Overnachten in Mont-Roig del Camp? Bekijk hieronder de mogelijkheden!

Boek je vakantie naar Mont-Roig del Camp bij deze reisorganisaties


Overnachten in Montroig kan bij een verscheidenheid van accommodaties. Naast een brede reeks hotels en appartementen kun je in Mont-Roig del Camp ook op een camping naar keuze verblijven. Behalve in typisch toeristische accommodaties is het ook mogelijk in een wat landelijkere accommodatie te verblijven. Dit betreffen vaak vakantiewoningen of -boerderijen meer richting het binnenland. Mont-Roig del Camp is een vooral agrarisch dorp, waarvan vooral de olie wereldwijd wordt bejubeld. In landelijke accommodaties kunnen eigenaren je vaak veel vertellen en laten zien over de vervaardiging van dergelijke producten.

Van zeevissen tot mountainbiken: de activiteiten in Mont-Roig del Camp zijn ontelbaar

Mont-Roig del Camp is een bestemming bij uitstek voor liefhebbers van watersport. Waterskiën, windsurfen, maar ook zeevissen behoren tot de meest beoefende sporten op en in dit stukje Middellandse Zee. Voor liefhebbers van golf en paardrijden heeft de omgeving ook genoeg in petto. Het is aan te raden om je activiteiten rond het water in de zomermaanden op tijd te boeken. In Mont-Roig del Camp bevindt zich tevens een mountainbikecentrum dat tal van routes in de omgeving heeft uitgezet. In totaal heb je 143 kilometer aan mountainbikepaden tot je beschikking.

Bezienswaardigheden in Mont-Roig del Camp

Of er in deze badplaats aan de Costa Dorada bezienswaardigheden aanwezig zijn? Jazeker! Vakantiegangers laten een bezoek aan de Sant Miquel kerk tijdens hun verblijf in de badplaats meestal niet aan zich voorbijgaan. Met de bouw van de kerk werd in 1801 gestart, maar tot op de dag van vandaag is deze nog steeds niet afgerond. Dat maakt hem echter niet minder imposant. Men denkt dat er in de twaalfde eeuw een kasteel op deze plek stond. Ook zijn het museum van Joan Miró en de Hermitage van La Roca -wellicht bij wat minder goed weer- echte aanraders.

Handige tips & blog

Porec Kroatie

De mooiste stadjes van Istrië in een notendop

We hebben al een aantal mooie dorpjes en stadjes in Istrië genoemd, die perfect zijn als verblijfplek wanneer je er op vakantie bent, of om ten minste te bezo...

Droomvakantie Istrië

Een droomvakantie in Istrië

Istrië is een prachtig schiereiland in Kroatië, en wordt door de Kroaten zelf ook wel Istra genoemd. Het is een populaire vakantiebestemming voor jong en oud...