La Pineda

La Pineda: een onaangetast stukje Costa Dorada

La Pineda in Spanje is een nog relatief jong toeristenoord dat zes kilometer ten zuiden van Salou ligt. Door de onophoudelijke toename van toerisme in die bruisende badplaats veranderde ook het landschap in de omringende omgeving. La Pineda heeft vandaag de dag dan ook alles wat je van een vakantiestemming mag verwachten. De plaats staat vooral bekend om zijn rust en groene omgeving. Zijn strand behoort tot de beste van de hele Costa Dorada en ook culturele en historische bezienswaardigheden zijn er volop. Hotel La Pineda Estival Park is voor veel bezoekers favoriet. 

Hoe kom je in La Pineda in Spanje?

La Pineda in Spanje is vanuit Nederland op verschillende manieren te bereiken. Een deel van de vakantiegangers kiest ervoor om met de eigen auto naar deze bestemming af te reizen. Een nog groter deel van de zonzoekers kiest tegenwoordig voor een vliegreis naar La Pineda. Vliegtickets zijn -zeker wanneer je op tijd boekt- gunstig geprijsd en de vliegreis naar Reus of Barcelona duurt maar iets meer dan twee uur. Op het vliegveld kun je een auto huren of per taxi, openbaar vervoer of privétransfer verder reizen. Ook een busreis behoort tot de mogelijkheden.

Boek je vakantie naar La Pineda bij deze reisorganisaties


Overnachten in La Pineda in een hotel, appartement of op een camping

Alhoewel La Pineda in Spanje een badplaats van beperkte omvang is, zijn er diverse hotels en appartementen te boeken. Een groot deel van de bezoekers geeft de voorkeur aan het Prinsotel, alhoewel binnen La Pineda ook Estival Park razend populair is. In dit viersterrenhotel verblijf je op basis van halfpension of een all inclusive verzorging. Ook kun je in het in La Pineda gelegen Estival Park in een appartement verblijven. Ook heeft de omgeving zijn bezoekers enkele mooie campings te bieden, waaronder camping La Pineda de Salou.

Activiteiten voor jong en oud

Dat La Pineda een rustig vakantieoord is, wil niet zeggen dat er niets te doen is. De badplaats ligt tussen Salou en Tarragona, plaatsen die beiden de moeite waard zijn om tijdens je verblijf eens te bezoeken. Ook het nabijgelegen Reus nodigt uit voor een stedentrip van een dag. Kom je met kinderen naar La Pineda in Spanje? Dan mag het PortAventura Park natuurlijk niet aan jullie vakantie ontbreken. Op warme dagen vind je verkoeling en waterpret in Aquopolis: een waterpretpark met grote zwembaden, glijbanen, een dolfinarium en verschillende shows met zeedieren.

Bezienswaardigheden

La Pineda is een plaats die in de loop der tijd, onder invloed van het toenemende toerisme, is ontstaan. Dat betekent dat er in het stadje zelf niet zo heel veel is te zien. Heb je wel behoefte aan een beetje cultuur en historie? Op slechts een paar kilometer afstand van La Pineda tref je de Torre d’en Dolca, een vanwege zijn vierkante vorm bijzondere toren waarlangs diverse fiets- en wandelpaden lopen. Van La Pineda kun je naar de toren fietsen. Op een half uurtje afstand vind je het bijna tweeduizend jaar oude Aquaducte de les Ferreres, oftewel Pont del Diablo.

Handige tips & blog

Porec Kroatie

De mooiste stadjes van Istrië in een notendop

We hebben al een aantal mooie dorpjes en stadjes in Istrië genoemd, die perfect zijn als verblijfplek wanneer je er op vakantie bent, of om ten minste te bezo...

Droomvakantie Istrië

Een droomvakantie in Istrië

Istrië is een prachtig schiereiland in Kroatië, en wordt door de Kroaten zelf ook wel Istra genoemd. Het is een populaire vakantiebestemming voor jong en oud...