Calafell

Modern én middeleeuws Calafell

Calafell in Spanje geldt als een van de charmantste plaatsen aan de Costa Dorada. Aan het langgerekte strand Calafell Playa, waar ook de Blauwe Vlag wappert, is het zorgeloos genieten. Het strand is één van de drie delen waaruit het dorpje bestaat. De andere delen betreffen de toeristische wijk Segur en de oude stad, waar je ook een eeuwenoud kasteel kunt bezoeken. Vier je in Calafell je vakantie, bezoek dan zeker eens dit historische stadsdeel, dat ook wel ‘pueblo’ wordt genoemd. In Segur en aan Calafell Beach vind je alle faciliteiten die je als vakantieganger wenst.

Hoe kom je in Calafell?

Vanwege aantrekkelijke prijzen van vliegtickets en de korte reistijd kiezen veel vakantiegangers voor een vliegreis naar Calafell in Spanje. Het dichtstbijzijnde vliegveld is dat van Reus, dat in het vakantieseizoen internationale vluchten ontvangt. Iets verderop, op een afstand van 70 kilometer, ligt het vliegveld van Barcelona. Na aankomst kun je per shuttletransfer, taxi of huurauto naar je bestemming verder reizen. Ook kun je de bus of de trein nemen. Wil je met je eigen auto naar Calafell? Vanuit Utrecht betekent dit een afstand van bijna 1600 kilometer, wat zonder tussenstops een reistijd van vijftien uur betekent.

Overnachten in Calafell? Bekijk hieronder de mogelijkheden!

Boek je vakantie naar Calafell bij deze reisorganisaties


Het overgrote deel van de zonaanbidders dat in Calafell zijn vakantie viert, kiest voor een verblijf in een van de hotels. Het met drie sterren gewaardeerde hotel 4R Miramar is in Calafell erg geliefd. Het Miramar werd recent nog gerenoveerd en heeft een fijne ligging aan de boulevard. Voor iets meer luxe verblijf je in het viersterrenhotel Le Méridien RA Beach hotel & spa, dat aan het strand Sant Salvador ligt. Hotel Salomé, dat erg geliefd is onder Nederlanders die in Calafell hun vakantie vieren, staat op zijn beurt bekend om zijn goede prijs-kwaliteitverhouding.

Activiteiten: wat kun je in Calafell tijdens je vakantie ondernemen?

Het langgerekte strand van Calafell loopt langzaam af in zee, wat het geschikt maakt voor bezoekers van alle leeftijden. Behalve heerlijk ronddobberen op het aangenaam warme zeewater, kun je er ook tal van watersporten zoals waterfietsen, windsurfen en zeilen ondernemen. Maar wist je dat Calafell in Spanje en daarbuiten ook bekendstaat om zijn mooi golfclub? Sla je graag een balletje, boek dan zeker wat speeltijd op Club de Golf La Graiera. Maak ook eens een uitstapje in de omgeving, zoals Barcelona, natuurgebied Panta de Foix of het kleine, nabijgelegen dorpje Les Toixoneres.

De historische bezienswaardigheden van Calafell in Spanje

Of je nu van een welverdiende vakantie in een van de hotels of op een van de campings van Calafell geniet, één tip geven we je graag: laat je ligbedje eens voor wat hij is en breng een bezoek aan de oude stad. Zijn middeleeuwse kasteel vormt het middelpunt. Voor een paar euro kun je Castell de la Sante Creu de Calafell ook vanbinnen bekijken. Aan de andere kant van Calafell liggen Romeinse opgravingen van zo’n 2500 jaar oud. Bezoek ook zeker de ruïnes van de oude Romeinse villa Vilarenc.

Handige tips & blog

Porec Kroatie

De mooiste stadjes van Istrië in een notendop

We hebben al een aantal mooie dorpjes en stadjes in Istrië genoemd, die perfect zijn als verblijfplek wanneer je er op vakantie bent, of om ten minste te bezo...

Droomvakantie Istrië

Een droomvakantie in Istrië

Istrië is een prachtig schiereiland in Kroatië, en wordt door de Kroaten zelf ook wel Istra genoemd. Het is een populaire vakantiebestemming voor jong en oud...