Evenementen aan de Costa Corada

Catalaanse en Spaanse evenementen aan de Costa Dorada

De Catalaanse cultuur verschilt sterk van de Spaanse en heeft dan ook haar geheel eigen karakter, tradities en festiviteiten. Ook literatuur, sport en kunst zijn in deze regio sterk ontwikkeld. Feesten en evenementen zijn essentiële onderdelen van het Catalaanse DNA en worden het hele jaar door georganiseerd. Buiten de culturele activiteiten worden ook film- en muziekfestivals gehouden. Ben je op vakantie aan de Costa Dorada? Grote kans dat je met je neus in de boter valt!

Een vleugje romantiek met Sant Jordi

Sant Jordi is de beschermheilige van Catalonië en op 23 april herdenkt men zijn sterfdag. Volgens de legende was hij een held die een prinses van een draak redde. Alhoewel er verschillende versies van het verhaal de ronde doen, staat de liefde tussen Sant Jordi en de prinses centraal. Zo is Sant Jordi vandaag de dag een soort van Valentijnsdag, waarop geliefden elkaar een boek of een roos geven. Deze worden in heel Catalonië dan ook volop verkocht.

Diada castellera

Ga je tussen juni en oktober op vakantie naar de Costa Dorada, dan is de kans groot dat je er een keer getuige bent van de Diada castellera, oftewel de menselijke torens. In het zomerseizoen zijn ze vaak te zien. Meestal worden ze tijdens festivals of evenementen gehouden. De toren kunnen tot wel zes personen hoog worden. De torens mogen alleen gebouwd worden onder het toeziend oog van aanwezig ambulancepersoneel. Houd er dus rekening mee dat het af en toe wel eens mis kan gaan!

Semana Santa

De Heilige Week, ook wel Goede Week genoemd, is de week voor Pasen. Het religieuze Semana Santa, soms ook wel foutief Santa Semana genoemd, wordt door heel Spanje groots gevierd. De belangrijkste dag is Goede Vrijdag. Tijdens de processie, die door katholieke broederschappen wordt gehouden, worden zware constructies met afbeeldingen van Christus rondgedragen. Binnen de Costa Dorada staat Tarragona bekend om zijn spectaculaire viering. Tijdens de processies wordt wierook gebrand, religieuze muziek gespeeld en ook veel gehuild door emotionele mensen. Een ervaring die je niet snel zult vergeten!

Handige tips & blog

Porec Kroatie

De mooiste stadjes van Istrië in een notendop

We hebben al een aantal mooie dorpjes en stadjes in Istrië genoemd, die perfect zijn als verblijfplek wanneer je er op vakantie bent, of om ten minste te bezo...

Droomvakantie Istrië

Een droomvakantie in Istrië

Istrië is een prachtig schiereiland in Kroatië, en wordt door de Kroaten zelf ook wel Istra genoemd. Het is een populaire vakantiebestemming voor jong en oud...