Campings aan de Costa Dorada

De veelzijdigheid van de campings aan de Costa Dorada

Spanje weet zorgeloos zonnen aan zee en cultuursnuiven perfect met elkaar te verbinden en aan de ‘Gouden Kust’ is dat niet anders. Campings vind je aan de Costa Dorada in en rond elke badplaats. De meeste daarvan liggen aan of in de directe nabijheid van de goudkleurige zandstranden. Wil je iets meer in het binnenland verblijven? Ook dan vind je met gemak een camping aan de Costa Dorada met een voor jou ideale ligging.

Gezien de lengte van de kuststrook -meer dan 200 kilometer- kun je je wel voorstellen dat er naar ieders smaak campings in overvloed zijn. Dus of je nu op zoek bent naar een kleinschalige charmecamping of een grote luxe accommodatie zoals Vilanova Park: je vindt het aan dit stukje Spaanse kust gegarandeerd!

Kamperen aan de Gouden Kust

De Costa Dorada kent een mediterraan klimaat met warme, droge zomers en milde winters. Boek je hartje zomer een plekje op een camping aan de Costa Dorada? Zorg er dan bij voorkeur voor dat deze niet de hele dag in de zon ligt. Zeker tijdens hittegolven kan dit erg onprettig zijn. Alhoewel de temperatuur in de wintermaanden aangenaam te noemen is, geldt dit stukje Spaanse kust niet als een echte overwinterbestemming. Daarvoor liggen de temperaturen te laag. Wel zijn er buiten het zomerseizoen voldoende campings aan de Costa Dorada te vinden die gasten ontvangen.

Campings in Salou

Salou heeft vooral op jongeren een ongekende aantrekkingskracht en dat betekent dat campings aan de Costa Dorada in en direct rond deze badplaats grotendeels op deze doelgroep zijn ingericht. Sommige campings bieden ook vervoer aan van en naar de stad zelf, zodat je bij het uitgaan ’s avonds niet over je vervoer hoeft na te denken. Vlak bij Salou vind je waterpark Porta Aventura, dat de moeite zeker waard is om het zwembad van je camping eens een dagje te verlaten. Ook is een camping in Salou een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan Barcelona, de stad van Gaudí.

Genieten van een luxe kampeervakantie op camping Vilanova Park

Een van de meest bekende campings aan de Costa Dorada is Vilanova Park, een vijfsterrencamping waar je op het gebied van luxe niets hoeft in te leveren. Deze camping aan de Costa Dorada ligt op een heuvel en biedt in de zomermaanden dankzij zijn gunstige ligging voldoende schaduw. Vanaf het hoogste deel van de groene camping Vilanova Park kijk je uit op zee. De vijf zwembaden, sauna, jacuzzi en fitnessruimte zijn faciliteiten die je verblijf onvergetelijk maken.

Alle rust op een kleinschalige camping aan de Costa Dorada

Ben je vooral op zoek naar rust en ruimte? Aan de Costa Dorada liggen ook tal van kleinschalige charmecampings, waar deze begrippen centraal staan. Typerend voor deze campings zijn hun idyllische locaties en groene karakter. Ook kun je op een dergelijke camping rekenen op persoonlijker contact met de eigenaar, die je vaak maar al te graag van tips zal voorzien. Zo creëer je tijdens je vakantie aan de Costa Dorada de meest onvergetelijke herinneringen.

Handige tips & blog

Porec Kroatie

De mooiste stadjes van Istrië in een notendop

We hebben al een aantal mooie dorpjes en stadjes in Istrië genoemd, die perfect zijn als verblijfplek wanneer je er op vakantie bent, of om ten minste te bezo...

Droomvakantie Istrië

Een droomvakantie in Istrië

Istrië is een prachtig schiereiland in Kroatië, en wordt door de Kroaten zelf ook wel Istra genoemd. Het is een populaire vakantiebestemming voor jong en oud...