Wijnstreek Priorat

kroatie

Ontdek de magie van de authentieke wijnstreek Priorat

Alhoewel de regio Priorat pas de laatste decennia aan naamsbekendheid heeft gewonnen, is het een regio met een eeuwenoude wijntraditie. Priorat wijnen zijn krachtig van smaak en hebben intensieve aroma’s. Maar Priorat staat in Spanje en daarbuiten niet uitsluitend bekend als wijnregio. De wijngaarden zijn gelegen in prachtige landschappen boordevol authentieke dorpjes en adembenemende uitkijkpunten. Wil je deze regio tijdens je verblijf aan de Costa Dorada eens beter leren kennen? Boek dan de Privé begeleide wijntour naar de Priorat door een local.

Proeven van wereldwijd geliefde wijnen

Wil jij de Priorat wijnen en de omgeving waarin hun druiven worden geteeld, tijdens je vakantie aan de Costa Dorada ontdekken? Een door een local begeleide tour staat garant voor een gezellige én leerzame dag. De wijnen van Priorat zijn niet alleen in Spanje, maar ook in de rest van de wereld beroemd. Het microklimaat en de leisteen zorgen voor hun optimale kwaliteit. Je gaat de wijnen tijdens de tour proeven en krijgt bovendien een rondleiding door een historische wijnmakerij.

Wat kun je van een privé begeleide wijntour verwachten?

De tour guide haalt je bij het treinstation Marçà-Falset op, waarna hij of zij je per auto of minibus de rest van de dag zal rondrijden. Behalve de rondleiding in de wijnmakerij en de bijbehorende proeverij van Priorat wijnen, zal de lokale tour guide je ook langs enkele van de mooiste uitkijkpunten meenemen. Bovendien breng je een bezoek aan het klooster dat als de bakermat van de wijnmakerij in dit gebied geldt. Een lunch met verse, lokale producten is inbegrepen. In Prioret zie je Spanje van zijn meest authentieke kant.

Haal het maximale uit je bezoek

Als je het meeste uit je dagtrip naar Prioret wilt halen, kies je voor een ervaren gids die alles van het gebied weet en je zijn mooiste plekken kan laten zien. Groepen bestaan uit maximaal acht personen. Dat betekent dat er ondertussen meer dan genoeg tijd is om vragen te stellen of tussendoor even extra te stoppen voor een foto. De gids spreekt goed Engels en bovendien krijg je bij je tour door de Priorat streek ook een Engelstalige brochure met uitgebreide achtergrondinformatie.


Handige reistips & deals

Porec Kroatie

De mooiste stadjes van Istrië in een notendop

We hebben al een aantal mooie dorpjes en stadjes in Istrië genoemd, die perfect zijn als verblijfplek wanneer je er op vakantie bent, of om ten minste te bezo...

Droomvakantie Istrië

Een droomvakantie in Istrië

Istrië is een prachtig schiereiland in Kroatië, en wordt door de Kroaten zelf ook wel Istra genoemd. Het is een populaire vakantiebestemming voor jong en oud...