Montserrat

spanje

Een dagtrip naar het bijzondere landschap en klooster van Montserrat

Op ongeveer vijftig kilometer afstand van Barcelona tref je een wel heel surrealistisch landschap. De bijzondere rotsformatie Montserrat trekt dan ook tal van dagjesmensen uit de omgeving. Behalve een letterlijk hoogtepunt vormen Montserrat en zijn klooster ook een cultureel-religieus hoogtepunt. De Montserrat geldt als heilige berg, omdat hier ooit de Heilige Maagd Maria verschenen zou zijn en is een belangrijk bedevaartsoord voor religieuze pelgrims. Ook vanuit de Costa Dorada is de afstand tot Montserrat prima te overbruggen.

Nationaal Park van natuurlijke en culturele rijkdom

De Montserrat reikt tot een hoogte van 1236 meter en heeft op z’n zachtst gezegd bijzondere vormen. Vanaf de berg heb je een prachtig uitzicht op de Pyreneeën en de Middellandse Zee. In 1987 werd het tot Nationaal Park uitgeroepen om zijn natuurlijke en culturele rijkdom te beschermen. Volgens de legende zag een groep herderskinderen in het jaar 880 een fel licht vanuit de hemel neerdalen. Die precieze plek is nu gemarkeerd door de Heilige Grot op de berg. Je kunt hier zonder moeite naartoe wandelen en met eigen ogen zien waar dit plaatsvond.

Het Benedictijnse klooster van Montserrat

Het wereldwijd bekende klooster van Montserrat is van grote religieuze betekenis en bevindt zich in een adembenemend mooie omgeving. Het op de Montserrat gelegen klooster is op een hoogte van 720 meter aan de oostzijde van de berg gebouwd. Het klooster van Montserrat is ook voor rolstoelgebruikers toegankelijk. Twee hoogtepunten van dit op zich al indrukwekkende bouwwerk zijn de bibliotheek en het museum, waar je zelfs werken van Picasso en Dalí kunt bewonderen.

Klooster van Montserrat

Wandelen door het berggebied van Montserrat

Natuurlijk nodigt zo een natuurlijke omgeving als Montserrat uit tot diverse activiteiten. In de directe omgeving van het klooster van Montserrat zijn tal van mooie wandeltochten te maken. Stuk voor stuk bieden ze je verre uitzichten over het Catalaanse landschap. De meest geliefde wandeling is de wandeling naar Camí de la Santa Cova, waar ooit het heilige beeldje werd gevonden. Ook urenlange wandeltochten door het bizar gevormde landschap van Montserrat behoren tot de mogelijkheden.

wandelen montserrat

Bezoek Montserrat met een georganiseerde tour

Wil je het berggebied en het klooster van Montserrat tijdens je vakantie bekijken en er zeker van zijn dat je geen enkel hoogtepunt mist? Kies dan voor een georganiseerde tour . De meeste daarvan vertrekken uit Barcelona, alhoewel je op je vakantieadres aan de Costa Dorada ook kunt informeren naar mogelijkheden vanuit jouw badplaats.  Een georganiseerde tour omvat doorgaans de reis van ene naar Montserrat, een rondleiding door het klooster en een wandeling door de bergen. Ook zijn er tours met een extra, zoals de Montserrat tapas en wijn tour.

Het voordeel van een georganiseerde tour

Met een georganiseerde excursie kun je rekenen op een zorgeloze dag en een gids die je alle hoogtepunten van deze bijzondere plek laat zien. Door vooraf je ticket te kopen, ben je ervan verzekerd dat je het bijzondere Montserrat kunt bezoeken. Bovendien hoef je er niet zelf heen te reizen. Bezoekers die per (huur)auto komen, hebben vaak problemen met het vinden van een parkeerplaats, waarvoor €6.50 per dag wordt gevraagd. Met een georganiseerde excursie hoef je daar niet over na te denken.


Handige reistips & deals

Porec Kroatie

De mooiste stadjes van Istrië in een notendop

We hebben al een aantal mooie dorpjes en stadjes in Istrië genoemd, die perfect zijn als verblijfplek wanneer je er op vakantie bent, of om ten minste te bezo...

Droomvakantie Istrië

Een droomvakantie in Istrië

Istrië is een prachtig schiereiland in Kroatië, en wordt door de Kroaten zelf ook wel Istra genoemd. Het is een populaire vakantiebestemming voor jong en oud...