Delta de L’Ebre

spanje

Een rondleiding door de Delta de L’Ebre

De Delta de L’Ebre, in het Nederlands ook wel Ebro delta genoemd, is een deltagebied aan de Middellandse Zee dat zichzelf het grootste wetlandgebied van Catalonië mag noemen. Op deze plek mondt de rivier de Ebro, die met zijn 910 kilometer de langste rivier van Spanje is, uit in zee. Dit levert een rijke flora en fauna en zo ook een prachtig natuurlijk plaatje. Aan de Ebro delta komen bijna 350 vogelsoorten voor. Dit maakt het gebied een paradijs voor vogelliefhebbers, maar eigenlijk ook voor iedereen die van natuur houdt.

Zo haal je het meeste uit je bezoek aan de Ebro delta

Met deelname aan een excursie door het natuurpark Delta de L’Ebre verzeker je jezelf ervan dat je geen enkel hoogtepunt binnen dit bijzondere landschap zult missen. Zo omvat de georganiseerde tour door de Ebro Delta een bezoek aan het natuurlijke lozingspunt Ullals de Baltasar, de twee grootste lagunes in het gebied en het witte dorpje Poblenou del Delta midden in de rijstvelden.

Wat kun je verwachten van de rondleiding?

Neem je deel aan een door een lokale gids uitgevoerde tour door de Ebro Delta, dan ga je een zorgeloze dag tegemoet. De gids heeft het programma zorgvuldig voor je uitgestippeld en wacht je bij het vooraf afgesproken ontmoetingspunt op. Heb je zelf een verrekijker, dan kun je die meenemen. Beschik je daar niet over, dan zal de gids je er een te leen geven, net als een kaart van het gebied. Het is belangrijk om voor deze tour gemakkelijke kleding en schoenen te dragen, aangezien er ook stukjes moeten worden gelopen.

Leer het gebied met een rondleiding écht kennen

Alhoewel de Delta de L’Ebre vrij toegankelijk is en je vrijwel overal kunt wandelen of fietsen of deel kunt nemen aan een georganiseerde boottocht, haal je lang niet zoveel uit je bezoek als met een gids. Een lokale gids vertelt je alle details over dit gebied en neemt de tijd om ieders vragen te beantwoorden. Hierbij kun je rekenen op veel meer informatie dan alleen de algemene punten die je ook op reiswebsites kunt vinden of tijdens standaard boottours ontvangt.


Handige reistips & deals

Porec Kroatie

De mooiste stadjes van Istrië in een notendop

We hebben al een aantal mooie dorpjes en stadjes in Istrië genoemd, die perfect zijn als verblijfplek wanneer je er op vakantie bent, of om ten minste te bezo...

Droomvakantie Istrië

Een droomvakantie in Istrië

Istrië is een prachtig schiereiland in Kroatië, en wordt door de Kroaten zelf ook wel Istra genoemd. Het is een populaire vakantiebestemming voor jong en oud...