Barcelona

spanje

Vanuit de Costa Dorada op excursie naar Barcelona

Vier je je vakantie aan de prachtige stranden van de Costa Dorada, dan ligt ook een van ’s werelds meest geliefde steden binnen handbereik. Barcelona, de stad van Gaudí, ligt in de aangrenzende Costa Brava en is vanuit je vakantieadres prima te bereiken per bus, trein, taxi of (huur)auto. Barcelona bezoek je voor de nalatenschap van Anthoni Gaudí, zoals de Sagrada Familia en Park Güell, maar ook voor de gezellige Ramblas en misschien wel Camp Nou, waar door de jaren heen vele grote spelers hebben geschitterd.  

Georganiseerde excursies naar Barcelona

Heb je beperkt de tijd voor een bezoek aan de Catalaanse hoofdstad, dan kan een excursie een ware uitkomst zijn. Door het boeken van een excursie zorg je ervoor dat je vervoer van en naar de stad is geregeld én dat je de belangrijkste hoogtepunten krijgt te zien. Met andere woorden: met een georganiseerde tocht haal je het maximale uit je beperkte tijd. Je hebt de keuze uit diverse programma’s.

Je bezoek aan Barcelona zelf invullen

Natuurlijk kun je ook kiezen voor een bustocht die een bezoek aan enkele hoogtepunten met wat vrije tijd in de stad combineert. Stap bijvoorbeeld ’s ochtends aan de Costa Brava op de bus en rijd een toeristische route door Barcelona, waarbij er meerdere keren voor hoogtepunten wordt gestopt. Er bestaan tal van tours die je vervolgens enkele uren de tijd geven om zelf in te vullen. Je begeeft je op de afgesproken tijd weer naar het vooraf vastgelegde vertrekpunt. Wil je Barcelona liever helemaal op eigen gelegenheid verkennen, dan kun je natuurlijk ook alleen de heen- en terugreis boeken.

De Costa Dorada – Barcelona city pass

Een slim alternatief voor wie Barcelona tijdens zijn vakantie aan de Costa Dorada een dagje wil bezoeken, is de BCN City Pass. Je bestelt hem online en geeft daarbij zelf aan wanneer en per welk vervoermiddel je naar Barcelona wilt gaan. Vervolgens kun je je keuze maken uit een lange lijst met kortingen, zoals museumkaartjes tegen gereduceerde prijzen of skip the line tickets voor populaire bezienswaardigheden. Makkelijker kan je dagtocht naar Barcelona niet gemaakt worden!


Handige reistips & deals

Porec Kroatie

De mooiste stadjes van Istrië in een notendop

We hebben al een aantal mooie dorpjes en stadjes in Istrië genoemd, die perfect zijn als verblijfplek wanneer je er op vakantie bent, of om ten minste te bezo...

Droomvakantie Istrië

Een droomvakantie in Istrië

Istrië is een prachtig schiereiland in Kroatië, en wordt door de Kroaten zelf ook wel Istra genoemd. Het is een populaire vakantiebestemming voor jong en oud...