Andorra

spanje

Andorra: het ministaatje dat iedereen weet te verrassen

Andorra is een dwergstaatje in het oostelijke deel van de Pyreneeën en ligt tussen Frankrijk en Spanje ingeklemd. Het geïsoleerde landje, dat slechts 77.000 inwoners telt, staat bekend als belastingparadijs en shopping walhalla, maar eigenlijk wordt het daarmee tekortgedaan. Een bezoek aan Andorra trakteert je namelijk ook op bijzondere architectuur, musea en verbluffende landschappen. Vertoef jij aan de Costa Dorada? Andorra ligt binnen handbereik en vormt een bijzondere toevoeging aan je vakantie.

Het ontstaan van Andorra

Andorra heeft een oppervlakte van slechts 468 vierkante kilometer en heeft eigenlijk maar één echte stad: de hoofdstad Andorra-la-Vella. Ondanks het lage inwoneraantal is het er altijd een gezellig drukke bedoening. Net als aan de Costa Dorada is de officiële taal hier overigens Catalaans. Het land werd ooit door de Spaanse koning gesticht om te voorkomen dat de Moren verder naar Frankrijk zouden trekken en het christendom teniet zouden doen. In de Pyreneeën werden verschillende staatjes gesticht om dit te voorkomen, waarvan Andorra als enige overgebleven is.

De ‘Drie landen in één dag’ excursie

Vier je een vakantie aan de Costa Dorada, dan kun je deelnemen aan een unieke excursie die je in één dag drie verschillende landen laat zien: Spanje, Frankrijk en Andorra. Het ontmoetingspunt voor deze georganiseerde tour is Barcelona, waarvandaan je naar een middeleeuws Catalaans dorp vertrekt. Daarna steek je de grens met Frankrijk over om een kuuroord te bezoeken en er van een traditionele lunch te genieten. Via de Pyreneeën rijdt de gids je naar Andorra-la-Vella, waar je kunt winkelen en geniet van prachtige uitzichten.

Andorra-la-Vella

Een gegarandeerd persoonlijke ervaring

Tijdens deze excursie is alles voor je geregeld. Je wordt per minibus met airconditioning rondgereden en ontvang gedetailleerde informatie van een lokale gids. Omdat je zelf je aandacht niet bij de soms uitdagende bergwegen hoeft te houden, kun je optimaal genieten van de omgeving waar je doorheen rijdt. Per tour kunnen maximaal 20 mensen deelnemen, zodat je ervaring altijd persoonlijk is. Let wel: de excursie is niet geschikt voor rolstoelgebruikers. Aangezien er redelijk wordt gewandeld, dien je goed ter been te zijn.


Handige reistips & deals

Porec Kroatie

De mooiste stadjes van Istrië in een notendop

We hebben al een aantal mooie dorpjes en stadjes in Istrië genoemd, die perfect zijn als verblijfplek wanneer je er op vakantie bent, of om ten minste te bezo...

Droomvakantie Istrië

Een droomvakantie in Istrië

Istrië is een prachtig schiereiland in Kroatië, en wordt door de Kroaten zelf ook wel Istra genoemd. Het is een populaire vakantiebestemming voor jong en oud...