Bezienswaardigheden Costa Dorada

Bezienswaardigheden Costa Dorada

spanje -

Dit zijn de top bezienswaardigheden aan de Costa Dorada

De Gouden Kust van Spanje staat internationaal bekend om zijn langgerekte en fijne zandstranden, maar wat minder mensen weten, is dat je aan de Costa Dorada ook aan bezienswaardigheden geen gebrek hebt. Denk bijvoorbeeld aan de Romeinse overblijfselen in Tarragona en zijn eeuwenoude Santa Maria kathedraal. Of het kasteel van Santa Creu in Calafell. Ook het binnenland heeft meer dan genoeg afwisseling te bieden. Heb je geen beschikking over een auto? De onderlinge afstanden zijn beperkt en met het openbaar vervoer goed te overbruggen.

Wijnstreek Priorat, het ‘Toscane van Spanje’

Had je iemand twintig jaar geleden gevraagd naar de naam Priorat, dan was de kans groot dat deze voor hem of haar onbekend was. Vandaag de dag is Priorat echter een razendsnel groeiende wijnregio. De wijngaarden zijn tegen steile hellingen gelegen en alles -inclusief het oogsten- gebeurt hier met de hand. Priorat is een heerlijke plek; niet alleen om wijn, maar ook om cultuur te proeven. Het berglandschap is bezaaid met eeuwenoude dorpjes waartussen het heerlijk wandelen en fietsen is.

De berglandschappen van Montserrat en Andorra

Montserrat is de belangrijkste berg van Catalonië; niet zozeer vanwege zijn prachtige natuurlijke omgeving, maar vooral vanwege het Benedictijnse monnikenklooster dat, verscholen tussen de bijzondere rotsformaties, op een hoogte van 700 meter ligt. Het klooster geldt als bedevaartsoord en in zijn basiliek is de ‘Zwarte Madonna’ aanwezig, waaraan bovennatuurlijke krachten worden toegedicht. Kun je na een bezoek aan Montserrat van bergen nog steeds niet genoeg krijgen? Reis dan naar vorstendom Andorra, dat tussen Spanje en Frankrijk in ligt.

De Delta de L’Ebre

De Delta de L’Ebre, in het Nederlands ook wel Ebrodelta genoemd, is het grootste wetlandgebied van Catalonië. Er zijn meer dan 800 verschillende soorten flora en de diversiteit aan vogels die in dit gebied leven, zorgt ervoor dat vogelliefhebbers vanuit de hele wereld deze plek bezoeken. In de Delta de L’Ebra zijn bijna 350 verschillende vogelsoorten aanwezig. Alhoewel je vrijwel overal vrij kunt wandelen en fietsen, is een boottocht de beste manier om deze regio te ontdekken. Een lokale tour guide weet je dingen te vertellen die je in geen enkele reisgids zult tegenkomen.


Handige reistips & deals

Porec Kroatie

De mooiste stadjes van Istrië in een notendop

We hebben al een aantal mooie dorpjes en stadjes in Istrië genoemd, die perfect zijn als verblijfplek wanneer je er op vakantie bent, of om ten minste te bezo...

Droomvakantie Istrië

Een droomvakantie in Istrië

Istrië is een prachtig schiereiland in Kroatië, en wordt door de Kroaten zelf ook wel Istra genoemd. Het is een populaire vakantiebestemming voor jong en oud...